Ladával, TV-macival és Malév ereklyékkel nyitott meg a budapesit Retro Élményközpont

Az újonnan megnyitott Budapest Retro Élményközpontban, melyet a Deák tér mellett, az Október 6. utcában találunk, egy interaktív időutazásra indulhatunk a 70-es 80-as évek világába. A három szintes központban videók, hangfelvételek, kvízek és játékok, valamint évek során összegyűjtött korabeli használati tárgyak, bútorok, irodai berendezések segítségével mutatják be, hogy milyen volt az élet akkoriban.

Forrás: bpretro.com / galeria / Press

Az élményközpont üzemeltetői szerint, akik több mint hat éven keresztül készültek a nyitásra az egykori irodaházban, az interaktív kiállítás fókusza csak a szórakoztatáson van, mindenféle politkiai szerepvállalás nélkül. A cél elsősorban az, hogy az érdeklődőket a több évtizeddel ezelőtti használati tárgyak segítségével visszarepítsék a múltba. Ezt pedig olyan berendezési- és dekorációs tárgyakkal teszik meg, mint a gyűjtőktől és magánszemélyektől vásárolt, vagy felajánlásként kapott eredeti Ferihegy felirat, a kisebb-nagyobb tekerős és nyomógombos televíziókészülékek, a tárcsázós telefonok, egy kompletten berendezett Híradó stúdió, vagy egy macskaköves utca, ahol bülhetünk egy rendőrségi Ladába is. 

Forrás: bpretro.com / galeria / Press

A központ másik helyszíne a bisztró, ahol piros bárszékek és régi 10 forintossal működő zenegép várja az érkezőket. A pultban pedig Bambi, turbó rágó, kakasos nyalóka, rózsaszín tetejű mignon található, de rendelhetünk retró melegszendvicset is. 

A kiállítás a céges- és iskolás csoportokat is várja, szöveges tartalmainak többsége négy nyelven (magyar, angol, német, orosz) érhető el. A vitrinben kiállított tárgyak mellett sokmindent kézbe is foghatunk, ki is próbálhatjuk őket. A telefonfülkékben pedig korabeli vicceket, kabaré részleteket és dalokat is hallgathatunk. Ahogy az élményközpont oldalán is írták, készíthetünk retró emléklapot a saját fotónkkal és az említett Híradó stúdiót is kipróbálhatjuk. A tulajdonosok szerint érdemes minden zugba benézni, mert mindenfelé eldugtak valamit.

Forrás: bpretro.com / galeria / Press

Az élményközpont a hét minden napján látogatható 10 és 20 óra között, a bisztró pedig 10 és 22 óra között van nyitva. A felnőtt jegyár 3900 forint, a kedvezményes pedig 3300 forint. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek