Rendhagyó, belvárosi kerékpártúrákat rendeznek Józsefvárosban

Augusztusra és szeptemberre rendhagyó városi túrákat szerveznek Józsefváros utcáira. A vezetett programokon kezdők, középhaladók és rutinos biciklisek is részt vehetnek - olvasható a Józsefvárosi Önkormányzat ésa Kerékpárosklub közös eseményének Facebook-oldalán.

Ez a kép egy korábbi vezetett túrán készült, de a mostanira is várják a gyerekeket isForrás: BEBICIKLIZÉS PROJEKT / Facebook.com

Az együttműködésbe összesen hat biciklis túrát terveztek be, melyek közül hármat augusztusban, hármat pedig szeptemberben szerveznek meg. A csoportvezetők a résztvevők között számítanak olyanokra, akik szeretnek bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni, illetve azokra is, akik már bicikliznek a városban, de szeretnének még több rutint szerezni a nehezebb útvonalakon.

Bebiciklizések Józsefvárosban elnevezésű eseményre mehetünk a saját bringáinkkal, de ha jelezzük a szervezők felé az igényt, akkor kerékpárok terén is ki tudnak segíteni - írták az oldalon. Augusztusban 9-én hétfőn, 18 és 20 óra között kerekeznek majd a jelentkezők, augusztus 13-án pénteken 17-től 19 óráig, augusztus 29-én vasárnap, pedig 12 és 14 óra között fedezik fel a városrészt.

A találkozó a Horváth Mihály térnél lesz, innen tovább haladva érik majd el a Baross utcát, majd a Kálvin téűeret, a Múzeum utcát és a Bródy Sándor utcát. Átkerekeznek a Rákóczi téren és a megnyitott Bacsó Béla utcán, a Mátyás téren, a Kálvária téren, az Orczy-kerten, a Teleki László téren és a II. János Pál pápa téren. A kezdőknek és középhaladóknak ajánlott táv körülbelül 10 kilométer.

A szeptemberi túrákat középhaladóknak és rutinos bringás közlekedőknek hirdetik meg, az időpontok pedig szeptember 11. (15-17 óra), 18. (10-12 óra) és 24. lesznek (16-18 óra) lesznek. A találkozót a Rákóczi tér/Bacsó Béla utcán tartják, majd tovább haladnak a megnyitott Bacsó Béla utcán, majd végig a Nagykörúton, a Rákóczi úton, a II. János Pál pápa téren és a Déri Miksa utcán. Utána jön a  Baross utca, az Üllői út, a Korányi Frigyes utca, az Orczy út és a Szeszgyár. A belvárosi túra hossza körülbelül 9 kilométer lesz.

Az eseményeken ingyenesen vehetünk részt, de a túrák előtti napon 18 óráig le kell adni a regisztrációnkat. Ha mennénk, ne késlekedjünk, mert egy bebiciklizésen maximum 15-20 ember vehet részt - írták a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek