Lezárják az autók elől és átadják a teraszoknak ezt a józsefvárosi utcát

A Józsefvárosi Önkormányzat június 18-án tesztjelleggel megnyitotta a Bacsó Béla utca Vásár utca és Bérkocsis utca közötti szakaszát a helyi lakosok és vendéglátósok előtt - adja hírül a Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. a Facebook-oldalán.

A kép illusztrációForrás: Engin Akyurt/pixabay.com

Ezt azt jelenti, hogy az utcán gyalog és kerékpárral lehet közlekedni, autók nem mehetnek be. Mint írják, ez az átalakulás a vendéglátóknek nagyobb és járványügyileg biztonságosabb teraszokat eredményez, továbbá olyan közterület születik, amit a lakók kikapcsolódásra, különböző programok és kulturális események szervezésére használhatnak.

A tesztidőszak a tervek szerint október 3-ig tart, ennek tapasztalatai alapján és a lakosság támogatása esetén a Bacsó Béla utca a jövőben is megnyílna időszakos jelleggel a városlakók előtt. Mint a bejegyzésben olvasható, a rövid utcaszakasz a teljes kerületnek példát mutathat, hogy a józsefvárosiak kedvet kapjanak, és az ő kezdeményezésükre minél több közterület alakuljon át, így téve élhetőbbé és biztonságosabbá Józsefváros utcáit.

Az első eseményre holnap, június 30-án 18 órától kerül sor, amikor is közös girlandkészítésre várják a kreatív lelkületű érdeklődőket, hogy az utca feldíszítésével alapozzák meg a vidám hangulatot. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek