Élettel tölthetjük meg a rakparti betont egészen augusztusig

A Rakpart2021 projekt keretében a Valyo - Város és Folyó Egyesület felhívást intézett a budapestiekhez és az ide látogatókhoz, miszerint "Töltsük meg élettel a betont, pályázzuk meg a rakpartot!" A felhívást azért tették közzé, mert június 18. és augusztus 15. között minden nap a gyalogosoké és a kerékpárosoké a pesti alsó rakpart, vagyis az id. Antall József rakpart Parlament és a Lánchíd közötti szakasza.

Forrás: RAKPART 2021 / Press

A területen az egyesület padokat és növényeket helyezett el, néhány parkolóhelyet pedig parkosítanak. Viszont marad további tíz parkolóhely, amikre bárki pályázhat egy jó ötlettel. Ha akarjuk, berendezhetjük, sportpályát csinálhatunk belőle, de művészi térnek is használhatjuk. A parkoló, amire álmodhatunk, 2,86 méter széles és 4,93 méter hosszú. A pályázatokat augusztus 10-ig folyamatosan várják a szervezők - olvasható pályázat részletes leírásában.

Ha éppen nincs ötletünk az átalakításra, a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd közötti szakasz akkor is vár ránk. Hétvégente programokkal, egyébként pedig szabadon sétálgatós, fagylaltozós, biciklizős és rollerezős lehetőségekkel, egészen augusztus 15-ig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek