Újabb ivókutak és hűsítő szigetek segítik a felfrissülést a fővárosban

A Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Önkormányzat tavaly 22 ivókutat alakított ki, melyek száma idén 12 kúttal bővül a város számos pontján, ezzel is arra ösztönözve az embereket, hogy palackos vizek vásárlása helyett töltsék újra kulacsaikat - derül ki a budapest.hu oldalról.

ivókút, Budapest, metróForrás: BKK

A Budapesti Közlekedési Központ a BKV Zrt.-vel együttműködésben ivókutakat állított fel a metrók területén, emellett a BKK tíz ügyfélközpontjában is található vízvételi pont, amelyet a városban közlekedők szintén szabadon használhatnak. A BKK FUTÁR applikációban többek közt az ivókutak láthatóságát is be lehet állítani, és ezen a térképen is megtalálhatók.

A Fővárosi Önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve két hűsítő szigetet is létrehozott a Boráros téren és a Baross téren. Ezeken a helyszíneken napenergia által hajtott ventilátorok és növények segítik könnyebben elviselni a hőséget. A BKK fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.

A Budapesti Közlekedési Központ a hőségriadó idején biztosítja a járművezetők leváltását vagy félreállási lehetőségét, illetve megfelelő mennyiségű védőitalt és több pihenőidőt nyújt számukra. A járművezetőknek, a jegyellenőröknek és a metró beléptető személyzetnek a rendkívüli melegre való tekintettel lehetőségük van rövidnadrágban végezni a munkájukat - derül ki a bkk.hu híréből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek