Ma a villamosok is gondoskodnak az Eb-hangulat megteremtéséről

A labdarúgó Európa-bajnokság kezdetével útra kelt a Volkswagen szurkolói díszbe öltöztetett villamosa, amellyel a 4-es és a 6-os vonalán találkozhatnak az utasok július 11-ig, a bajnokság végéig. A 2040-es számú Combino nem csak kívülről különleges, az utazást ugyanis Méhes Gábor sportkommentátor egyedi hangbemondása kíséri.

A Volkswagen szurkolói villamosaForrás: Volkswagen

A magyar mérkőzések napjain Faragó Richard sportkommentátor üzenetei hallhatók a belvárosi járatokon. A Budapesti Közlekedési Központ emellett járműfeliratokkal, közterületi futár-kijelző feliratokkal és hangosbemondással is szeretne hozzájárulni az Eb-hangulathoz - adja hírül a BKK.

Mint a Volkswagen közleményébül kiderül, azok, akik a budapesti Szurkolói Zónán belül szeretnék élvezni a meccseket, az Erzsébet/Deák téren, a Kempinski Hotel Corvinus-nál díjmentesen szállhatnak fel az elektromos ID.3 meccsjáratokra, melyek az indulás helyszínén foglalhatóak, és a Hősök teréig szállítják az utasokat.

Szombat délután 15 órától játssza a magyar válogatott a második, Franciaország elleni csoportmérkőzését Budapesten, az eseményre a BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát. 

A Puskás Aréna környezetében ezúttal is útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére. Aki tudja, ismét jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK Futár alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.

A szombati rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan már délelőtt 11 órától várhatóan 19 óráig jelentős közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK elsősorban a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja.

Egy helyen minden, ami foci Eb!
Szeretne naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasna extra érdekességeket kedvenc játékosairól, csapatairól? Akkor kattintson az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradjon le semmiről.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek