Egy év kihagyás után a Japán Filmhét ismét visszatér

Egy év kihagyás után ismét visszatér a Toldi moziba a Japán Filmhét. A június 15-től 18-ig tartó vetítéssorozaton, a korábbi alkalmakhoz hasonlóan, most is tematikus összeállításban láthatják az érdeklődők a filmeket. 

© "Pecoross' Mother and her Days" Production Committee (Látogatóban Gyöngyhagyma úr édesanyjánál - 2013)Forrás: Japán Alapítvány Budapest / Facebook.com

Idén főként 2019-ben készült műveket tűztek műsorra a szervezők, olyanokat "melyek nem csupán a szigetország változatos tájait mutatják be Nagasakitól egészen Hokkaidóig, de közös témájuk a nehézségekkel való szembenézés és a továbblépés egy remélhetőleg boldogabb jövő felé."

A Japán Alapítvány által vetített filmek főhősei az élet tragédiái ellenére – legyen az időskori betegség, a szerelem, vagy egy számunkra fontos személy elvesztése –, nem veszítik el a reményt, és bíznak abban, hogy sorsuk jobbra fordulhat. Az élet megy tovább, a kérdés csupán az, hogy mi ezt miképp fogadjuk el - olvasható az esemény leírásában.

A teljes műsor hamarosan elérhető lesz a Facebook-on, illetve az alapítvány honlapján is. De azt már most lehet tudni, hogy a nyitófilm egy érdekes, manga (japán képregény) alapján készült alkotás, a Látogatóban Gyöngyhagyma úr édesanyjánál című film lesz. A film alapjául szolgáló manga írója maga a főhős, Okano Yūichi; s a filmkockákon láthatjuk a képregény születésének pillanatait. A nyitófilmre június 3-tól lehet jegyet vásárolni a Toldi mozi oldalán keresztül. A filmhét előadásaira egységesen 500 forint lesz a jegy. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek