Ennek a filmfesztiválnak már szabadtéri vetítése és plakátkiállítása is lesz

A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szabadtéri és Toldi mozis vetítésekkel, illetve online blokkokkal is jelentkezik május 27. és június 2. között. A szabadtéri vetítéseit és a fesztiválhoz tartozó plakátkiállítást a Városháza Parkban lehet majd megnézni - olvasható az MTI hírében és az esemény Facebook oldalán.

Januári felvétel, Toldi moziForrás: Chripko Lili / Friss Hús Budapest / Facebook,com

A plakátkiállításon a versenyfilmekhez készült poszterek közül a 10 legtöbb szavazatot kapott alkotást is bemutatják, illetve hat különleges vetítéssel várják a csillagos ég alatt mozizókat. A fesztivál ideje alatt a Távmoziban a magyar kisjátékfilmes versenyprogram blokkjait minden este 9 órakor lehet online megnézni, a vetítésekre a Távmozi oldalán lehet jegyet váltani.

Lesznek szakmai beszélgetések is, például a streaming koráról, a 2020-as járványhelyzet ugyanis komoly változást hozott a streaming piacán: a Filmio, az HBO Go, a Netflix, a Távmozi és a Cinego is mind a megváltozott filmnézési szokásokat igyekszik kiszolgálni. Egyebek mellett ezeknek a platformoknak a magyarországi nézettségéről is szó esik.

A Green Filmmaking programon szakemberek segítségével járják körbe a filmezés ökológiai lábnyoma csökkentésének lehetőségeit és az ehhez kapcsolódó szemléletváltást. A pitchfórumon a Lovas Nándor-díjért versenyeznek a kisjátékfilmtervek, az esemény moderátora ebben az évben is Lévai Balázs lesz.

A fesztivál idei vendége Csehország. Két rövidfilmes blokk mellett Magyarországon először lesz látható a Winter Flies című cseh film, amelynek vetítés után Olmo Omerzu szlovén származású rendező és Jirí Konecny Arany Medve-díjas producer-alkotótárs mutatja be egyebek mellett a cseh pályakezdő filmrendezők lehetőségeit. A rendezvényen az egyetemek közül többek között a prágai FAMU-t ismerhetik meg az érdeklődők. Az előadások a fesztivál ideje alatt Friss Hús Facebook-oldalán streamelve lesznek követhetők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek