Kezdődik az Aquincumi híd tervezése, ön is beleszólhat, hogy milyen legyen

  A Fővárosi Önkormányzat szakmai tervezést és társadalmi egyeztetést indított az Aquincumi híd jövőjéről. A kérdőív célja, hogy a tervezők megismerhessék a lakosság közlekedési igényeit, problémáit, amelyeket a tervezés során kezelni szükséges - derül ki a BKK közleményéből.

  Az Újpesti vasúti hídForrás: Nyirő Simon/BKK

  Budapest fejlesztési terveiben évtizedek óta szerepel egy új északi híd építése Aquincumnál, a Pók utca és a Váci út között. Ezen a vonalon az Újpesti vasúti hídon (Északi összekötő vasúti híd) jelenleg is van vasúti, gyalogos és kerékpáros kapcsolat a Duna két partja között. Ugyanakkor gépjárművel és közösségi közlekedéssel csak nagy kerülővel lehet elérni az Árpád híd és a Megyeri híd közötti Duna-parti területeket.

  Forrás: BVFT/BKK

  Egy új híd nemcsak az itt közlekedők életét könnyítené meg, hanem lehetőséget teremtene arra is, hogy csökkenthető legyen a leginkább túlterhelt területek és egyben a város egészének forgalma, zaj- és légszennyezése. A tervezés további alakulásáról és a részvételi folyamatról további részletek ezen az oldalon találhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek