Kávézóval és a magyar testőröknek emléket állító kiállítással nyitott meg az újjáépült Főőrség

  A Várban található Főőrség épületét a századfordulón Hauszmann Alajos tervezte. A hely a második világháborúban megsérült, majd 1971-ben lebontották, az épületet most az eredeti tervek és archív fotók alapján, korhű homlokzattal, de új funkciókkal építettük újjá - adja hírül a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala.

  A Budavári Palota testőrségének egykor pihenőhelyéül szolgáló Főőrség május 14-től újra megtelik élettel. Megnyílt a Royal Guard Cafe, mely hétvégi nyitvatartással és szűkített étlappal várja a látogatókat minden péntek, szombat és vasárnap, délelőtt 11 órától 18 óráig.

  A Royal Guard Cafe belső tereForrás: Karasz/facebook.com/nemzetihauszmannprogram/

  Felfedezhetik az újjászületett Főőrség épületét, elfogyaszthatnak egy finom kávét, süteményt vagy bort az elegáns kávézóban vagy a teljeskörűen felújított Mátyás kútjára néző teraszon, és megismerhetik a magyar testőrség 260 éves történetét az emeleti kiállításon.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek