Lebontják az Ajtósi Dürer sor egyik védett épületét

Az Ajtósi Dürer soron megvalósuló, az egykori Sacre Coeur-zárdához tartozó területet érintő Dürer projekt keretében összesen két iroda- és három lakóépület épül fel, a tervek szerint 2024-re, a Property Market Ingatlanfejlesztő égisze alatt.

Az érintett sarok a látványtervenForrás: propertymarket.hu

Mint a projekt oldalán olvasható, a fejlesztés során megőrzik "az eredeti építészeti értékeket", és felújítják az egykori Szent Szív zárdaépületet. A minap viszont arról számolt be a 24.hu, hogy úgy tűnik, mégsem marad meg minden, műemléki védettséget élvező épület, mert egyik olvasójuk lencsevégre kapta, amint bontják az Ajtósi Dürer sor és a Zichy Géza utca sarkán álló, 1897-ben épült, és egykor szintén a Sacre Coeur-zárdához tartozó iskolaépületet. Mint a Budapest fővárosi helyi védettségű építészeti örökségeit jelölő térképen látható, a 2016-os adatok alapján ez a ház is védett.

Forrás: https://geoportal.budapest.hu/epiteszetiertekvedelem/fhv/

2020 végére egyébként már elbontották az uszodát, az egykori könyvtárat, a rendezvénytermet, a Professzorok Házát, valamint az egykori Dürer Kert szórakozóhely épületét, de ezek nem voltak védett épületek. A felújítás látványtervei itt láthatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek