Autóbuszok után most villamost ellenőriztek a fővárosi rendőrök

Lakossági jelzés és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében a BRFK rendőrei a BKK biztonsági szolgálatának munkatársaival közösen folytatták a fokozott ellenőrzést a budapesti tömegkökzlekedési eszközökön. Ezúttal a 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték április 15-én reggel fél héttől este nyolc óráig - derül ki a BKK közleményéből.

Forrás: bkk.hu

Az akció során összesen 58 embert vontak intézkedés alá, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak. Szeszesital közterületen történő fogyasztása miatt egy, míg maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt négy embert jelentettek fel, hét emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedésekre nem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek