Kiderült, mikor tartják meg Budapest 100 éves épületeinek ünnepi programjait

 A 2011-ben indult Budapest100 építészeti-kulturális fesztivál, ahogy az oldalukon is írták, a közösségek és a város ünnepe. Egy olyan hétvégi programsorozat, ami igyekszik közelebb hozni egymáshoz a szomszédokat és a városlakókat, illetve felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő építészeti értékekre.

2020-ad budai séta egyik házaForrás: Travelo.hu

Ezt a fesztivált általában májusban szokták megtartani, de a szervezők 2021-ben úgy döntöttek, hogy újra kell tervezni az elképzeléseket, mert csak így rendezhetik meg eredeti formájában a 11. Budapest100 programjait.

Újraterveznek tehát május helyett szeptemberre. A szervezők, kutatók, önkéntesek és a házak lakói együtt készültek a májusi hétvégére. Látták maguk előtt a kerteket, a tetőtereket, a pincétől a padlásig tartó történeteket, de most nem tehetnek mást, várniuk kell. Hogy ne kellejen virtuális térbe zárni ezt a szerkesztőségünk körében is kedvelt fesztivált, ezért a szervezők szeptember 11-12-re tűzték ki az új dátumot, bízva annak a hétvégének a felszabadult, jókedvű, veszélymentes lehetőségeiben.

A 11. Budapest100 témája is az újratervezés lesz, és az 1921 -1930 és 1945 -1957 között épült, újraépült, átadott házakat mutatja be az ott élők és dolgozók közösségével együtt. A kétnapos rendezvény több évtizedet fog majd át, melyek alatt három nagy újratervezést élt át a főváros, a két világháború és az 1956-os forradalom után. A Budapest100 önkéntes kutatóink listáján közel 400 épület szerepel jelenleg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek