Szeptemberben nyit az ország legújabb plázája

Az épülő Etele Plaza 55 000 m2-es területével Magyarország harmadik legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja lesz, amely Újbudán (Kelenföldön), Budapest legnagyobb, jelenleg is fejlesztés alatt álló közlekedési csomópontjában valósul meg.

A különleges megjelenésű, háromszintes épületben 180 üzlet kap helyet, a tervek szerint minden eddiginél nagyobb számban képviseltetik magukat a népszerű divatmárkák, mint bármely más budapesti bevásárlóközpontban. A divatüzletek mellett egy hatalmas élelmiszer-áruház, multiplex mozi és különféle kikapcsolódási lehetőségek várják majd a látogatókat.

A környék ideális az átmenő forgalom szempontjából: a becslések szerint naponta közel 165 ezren veszik igénybe a kelenföldi M4-es metróállomást, a regionális vasútállomást és a buszpályaudvart. A helyszín elsődleges vonzáskörzetében 236 ezren élnek. A Budapesten is kimagasló népességszám a lakótelepeknek köszönhető, ami a környéket a főváros egyik legsűrűbben lakott negyedévé teszi - derül ki a a beruházó Futureal-cégcsoport oldaláról.

Forrás: futurealgroup.hu

Mint a vg.hu írja, a tavaszra tervezett nyitást hat hónappal kitolták annak érdekében, hogy minimalizálják a világjárvány hatásait, bár az épület eredetileg tervezett tavaszi határidőre is elkészült volna. Mint a lap írja, a düsseldorfi és bécsi székhelyű családi divatvállalat, a több mint 100 éves Peek & Cloppenburg az Etele Plazában nyitja meg első budai üzletét közel 4000 négyzetméteren.

Az épület parkolójában csaknem 1300 autó fér el, helymeghatározó és navigációs rendszer segíti a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével. Az applikáció a plázán belül is segítséget nyújt, méghozzá abban, hogy a vásárlók könnyebben megtalálják a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást. A belső térben emellett egy interaktív, LED-kijelzős médiafelület is működik majd, mely szintén a tájékozódást segíti. A Etele Plaza már a beruházó vadonatúj Stay Safe kezdeményezése keretében épül, amit a kialakult járványhelyzetre válaszul indítottak.

Forrás: futurealgroup.hu

Ezeknek a biztonsági elveknek felel meg a Corvin-sétányon épülő Corvin Innovation Campus irodaház is, melynek közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak, vagyis nem kell kilincsek lenyomásával vagy a gombok megnyomásával bajlódiuk az ott dolgozóknak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságra figyelmeztető jelzések fogadják. A liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel.

Törekedtek arra is, hogy minél nagyobb területeket érjen természetes fény, ennek érdekében például a lépcsőházak nem a liftek mellett kaptak helyet, ezzel is növelve a természetes fénnyel ellátott területek méretét. Az épület gépészeti rendszere, egyedi szűrői, UV-sugaras csírátlanítói Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek