Ilyen lett a kelenföldi vasútállomás megújult aluljárója

Kelenföldön festményekkel vált hangulatossá a vasútállomáson a gyalogos aluljáró. A tervek szerint, az alkotócsoport által még az idén hasonló aluljáró-csinosítás várható Vecsésen – fogalmaz közleményében a MÁV.

Ilyen voltForrás: MÁV

Idén elsőként a kelenföldi vasútállomás gyalogos aluljárójának egyik falát díszítő 420 négyzetméteres műalkotások készültek el, összesen 210 méter hosszban. Ezeket Zelena Veronika, Balogh Attila és Lázár Vilmos festették. A dekorációs falfestmények elkészítésében a Colorfools csapata segítette az alkotókat. A MÁV nem először vonja be a felújítási munkáiba a civil szféra szervezeteit, az alkotócsoportokat és az egyéni alkotókat. Tavaly tavasszal például a Mexikói úti aluljáró is így újult meg a Színezd Újra! kampányukban.

Ilyen lettForrás: MÁV

Az 1884-ben felépült kelenföldi vasútállomás 2011-ben kapott műemléki védettséget, ennek ellenére az állapota évek óta romlik, a tető beázik, a mennyezetet pedig évek óta tartják aládúcolva. Tavaly ősszel lehetett olvasni a felújításának első terveiről, amelyek szerint az épület visszakaphatja eredeti, fénykorában látott külsejét. Belsejében az ország legnagyobb alapterületű vasúti terepasztala kaphat helyet, benne számos egyedi, magyar gyártású jármű méretarányos, működőképes modelljével. A felújítási tervek része, hogy korhűen helyreállítsák az előcsarnoki jegypénztárat, és, hogy egy, a vasúti múltat idéző éttermet alakítsanak ki. 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek