Klasszikus, zúzós és holdújéves programokkal kecsegtet a hétvége

A Magyar Nemzeti Múzeum februárban több online tárlatvezetéssel is készül az érdeklődőknek. A Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítás virtuális, 3D formában is látható "tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett" - olvasható a sajtóközleményben.

Részlet a kiállításbólForrás: mnm.hu / Press

Az online tárlatvezetést február 25-re délután 17:00 órai kezdéssel tervezik. Jelentkezni minél előbb ajánlott, mert az első három februári időpontra rendkívül gyorsan elfogytak a helyek. (Az ajánló megjelenésének idején, még szabad volt a regisztráció a 25-i időpontra.) A program a ZOOM felületén keresztül valósul meg.

Nézünk mint a moziban címmel elindult a Tabán Távmozi, idősebb korosztálynak szóló online filmklubja is, ahol ahol április 1-ig kilenc filmet láthatnak az érdeklődők.A Cirko Film online filmklubjának programjában szereplő kilenc alkotás öt téma (zene, gasztronómia, vallás, múló idő, könyv) köré épül. A filmeket otthon, biztonságos körülmények között tekinthetik meg az érdeklődők, akik chatablak segítségével még beszélgethetnek is egymással a vetítések előtt. A kilenc filmről részletesebben itt írtunk.

Zúzzunk a kanapéról

Rögtön két brutális koncertközvetítéssel is kedveskedik a rajongóknak a BDPST ROCK rádió, mely minden hónap eslő hétvégéjén jelentkezik a legnagyobb rockkoncertekkel, megszakítás nélkül.

A mostani hétvégén, február 6-án 9:00 órától az AC/DC - Live at River Plate Buenos Aires koncertjét hallhatjuk 2009-ből, február 7-én reggel pedig az Iron Maiden 1985-ös Live After Death koncertjét. A fellépéseket a rádió honlapján keresztül lehet majd meghallgatni - olvasható az esemény oldalán.

Cziffra100 - Ingyenesen nézhető online gálával nyitnak

A rockkoncertek után jöjjön egy kis stílusváltás. A Cziffra100 Emlékév nyitóeseményét február 9-re tervezik a szervezők. A meghívott zongoraművészek - Cziffra György egykori tanítványai - zongorajátékuk mellett felidézik emlékeiket és azt a zenei szellemiséget, amit a mestertől útravalóul kaptak. Az esten közreműködik Bogányi Gergely, Dráfi Kálmán, Mocsári Károly és Balázs János zongoraművész - az Emlékév művészeti vezetője; a házigazda Bősze Ádám lesz. 

A díjtalan program online közvetítését a cziffra100.com és a Cziffra Fesztivál Facebook oldalán, valamint a Zeneakadémia csatornáin is követhetjük.

A Vasarely Múzeum Budapest is házhoz szállítja a múzeumot

Egyórás élő, online vezetést szervez a múzeum Vasarely és az illúziók címmel. Az érdeklődők megismerhetik Victor Vasarely főbb korszakait és az általa használt optikai illúziókat. A vezetés során egy kicsit megdolgoztatják a szemünket és az agyunkat, és az is kiderül, hogy mindenki ugyanazt látja-e, amikor egy képet néz.

Forrás: Vasarely Múzeum Budapest / Facebook.com

A február 10-én, szerdán, a ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább egy vetített prezentációra emlékeztet majd. A vezetők nem a kiállítótérből jelentkeznek majd be, de ígérik, hogy a rendelkezésükre álló technológia segítségével az élő vezetések is igazi közösségi élménnyé válnak - olvasható az esemény oldalán.

Táncjátékot láthatunk a kínai Holdújév alkalmából

Tiltott gyümölcs a Nagy Fal lábánál címmel online közvetített, nagyszabású történelmi táncdrámát nézhetünk meg ingyenesen február 12-én, 20 órától a Facebook-on keresztül. A kínai Holdújév alkalmából a Sino-Európai Alapítvány a Kínai Kultúráért és Oktatásért a híres kínai koreográfus, Zhang Jigang művét mutatja be a közönségnek.

Forrás: Sino-European Foundation of Chinese Culture and Education / Facebook.com

A történet egy magával ragadó szerelemről szól, ami hagyományos kínai táncelemekre épül, integrálva a különféle moderntánc-kifejezésmódokat, valamint felsorakoztatva Kína legkiválóbb táncdráma-rendezőjét, jelmeztervezőit, zenéjét és színpadképét. A darab hangulatát a történelmi Sanhszi jellegzetességei járják át, ötvözve Észak-Kína regionális kulturális sajátosságaival - írták az eseménynél.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek