Gyerekeknek és jazz rajongóknak is tartogat programokat a hétvége

  Január 16-ra, szombatra két programot is ajánlunk. Az egyik egy shakespeare-i klasszikusnak az online változata, a másik pedig egy ingyenes tribute koncert, amit a Facebookon keresztül követhetünk majd. 

  Forrás: Vígszínház / Facebook.com

  Akik színházba vágynak szombaton, azok 19 órától bekapcsolódhatnak a VígSTREAMház 2021-es sorozatának első élő előadásába, ahol Shakespeare egyik leghíresebb művének, a Hamletnek lehetnek a közönsége. A drámát Forgách András fordításában adják elő, és a cselekmény fókuszában a fiatal generáció útkeresése áll.

  "Hamlet nem találja a helyét, kérdések, kételyek kínozzák. Kutatni kezd. Hamlet, Horatio, Laertes, Rosencrantz, Guildenstern és Fortinbras. Egy generáció. Fiatalok. Külföldi egyetemen tanulnak, egyszerre lépnek ki az életbe, azonban más-más sors jut nekik. De nemcsak a saját, hanem apáik sorsát is cipelniük kell. Ki, hova, merre jut az úton? Erre a kérdésre is keresi a választ az előadás" –olvasható az esemény Facebook-oldalán. Eszenyi Enikő rendezésének főbb szerepeiben ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő és Fesztbaum Béla, Orosz Ákos és Hajduk Károly látható. Jegyeket az előadásra, az Eszinház oldalán lehet vásárolni. A 3 óra 20 perces előadást a már megváltott jeggyel felvételről január 17-én 10 órától másnap 10 óráig utólag is megtekinthetjük.

  Big Band a szobánkban

  A másik szombati program a fúvós hangszerek kedvelőinek lehet jó választás. A Modern Art Orchestra egy online koncerttel és négy sztárszólistával tiszteleg az idén huszadik éve elhunyt szaxofonoslegenda, Joe Henderson előtt – olvasható a koncert Facebook-oldalán.

  Forrás: Modern Art Orchestra / Facebook.com

  A Tribute to Joe Henderson koncertet a BMC-ből közvetítik, és ingyenesen a Facebook Live-on keresztül lesz nézhető 20:30-tól, előtte 19:30-tól egy közös beszélgetésbe is bekapcsolódhatunk. Az előadás repertoárjának túlnyomó része Henderson Big Band című lemezéről származik; a nagyzenekari felállását pedig Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor egészítik majd ki.

  A szombat koncertektől hemzseg

  A Kéknyúl Live Session-re január 16-án 19 órától kerül sor a webszinhaz.com oldalán keresztül. A közvetítést a TRIP hajóról hallgathatjuk. A repertoárban ott lesznek a legnépszerűbb dalok, amelyek mellett jó néhány újdonság is a hajó színpadán hangzik el először. A szervezők azt tanácsolják az online nézőközönségnek, hogy vegyék fel a táncos házipapucsokat.

  A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs - védjegyének számító - Hammond orgonája és Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres, óceántúli éneke határozza meg, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal – olvasható az esemény oldalán, ahol a jegyvásárlási linket is megtaláljuk.

  Nyúl Péterrel indul a vasárnap reggel

  Budapest Bábszínház online eseményén Beatrix Potter egyik legszeretnivalóbb és legtöbb galibát vonzó szereplőjével Nyúl Péterrel találkozhatunk. A Boribon és Annipanni alkotói ezúttal Beatrix Potter bájos állatmeséiből készítettek előadást az óvodás és kisiskolás közönségnek, illetve a szüleiknek – olvasható a jegy.hu oldalán. 

  Forrás: Éder Vera / Budapest Bábszínház

  Az előadást ugyanis olyan felnőtteknek is ajánlják, akik nem felejtették el, milyen volt gyereknek lenni. A január 17-én, 10:30-kor kezdődő, 53 perces bábelőadást Ellinger Edina rendezte.

  Ezen a workshopon nyomatékosíthatjuk az elképzeléseinket

  Még lehet email-ben jelentkezni a Közben Stúdió és a RisoPlant új workshopjára is, amit szintén január 17-én 10 órától tartanak a stúdió helyszínén. A foglalkozásra, melynek teljes ára 10 000 forint maximum 5-en jelentkezhetnek, így akit érdekel a RISO nyomtatás és a technika lehetőségei, illetve egyedi printet is készítene Nosek Mimma segítségével, annak érdemes minél hamarabb regisztrálnia.

  Forrás: RisoPlant / Facebook.com

  Az esemény Facebook-oldalán olvasható, hogy a munkához szükséges alapanyagokat, kellékeket és eszközöket a helyszínen biztosítják a jelentkezők számára, és minden résztvevő 25 példányban viheti haza az elkészített nyomatát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!