Ingyenes, online idegenvezetésen ismerheti meg Budapest érdekességeit

A Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) őszi kanapétúrákat szervez, melyek során élő Zoom-közvetítésen keresztül ismerhetik meg a főváros legérdekesebb utcáit. A virtuális sétán egy idegenvezető mutatja be Budapest történelmét, és oszt meg különleges helytörténeti részleteket az otthonról bekapcsolódó túrázókkal. A program ingyenes, azonban regisztrációhoz között, ugyanis a résztvevők egy egyedi linken csatlakozhatnak az élő sétához, és kérdezni is tudnak a különböző helyszíneken a túravezetőktől - derül ki a szervezők közleményéből.

Forrás: Bevásárlóutca Menedzsment

Októberben az érdeklődők bejárhatták a Hajós utcát, a Kecskeméti utcát, Újbuda egy részét és nyomoztunk Kolodko Mihály szobrai után. Novemberben megismerhették a Népszínház utca különleges fűszereseit, a Palotanegyedet, a Batthyány tér környékét és végül Óbudán láthatták, hogyan hasznosul újra egy régi gyárépület. Bár a módszert a kényszer hívta életre, hasznosnak bizonyult azoknak is, akik a járványtól függetlenül se tudnának egy gyalogos túrán részt venni. "Az új ismeretek, élmények így mindenki számára elérhetővé válnak, aki rendelkezik egy okoseszközzel és internettel" – mondta Király Gabriella, az esemény egyik főszervezője.

A soron következő kanapétúrán, december 11-én Belső-Ferencvárosban sétál majd a városrész helytörténésze és egy operatőr, akiket virtuálisan akár százan is követhetnek. Szombaton a Nagykörút titkait ismerhetik meg, végül december 18-án a Világörökség részét képező Andrássy utat fedezhetik fel azok, akik regisztrálnak az eseményre a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) weboldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek