Közös online alkotásra vár mindenkit az ötéves Nyitott Műhely

Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban található Nyitott Műhely egy olyan különleges hely, ahol bemutatják, átélhetővé és megtapasztalhatóvá teszik a kortárs népművészet és a népi iparművészet mesterségeit, alkotófolyamatait. A Nyitott Műhely immár 5 éve szervez foglalkozásokat, a mostani háromnapos workshop sorozat ezt az öt évet ünnepli, és egyben zárja az idei évet. 

Oktatói vizsgára készült alkotásokForrás: Hagyományok Háza / Facebook.com

A szervezők december 2-án, 3-án és 4-én közös alkotásra hívnak mindenkit, aki szeretne hagyományos kézműveséggel készülni a karácsonyra. A meghívott foglakoztatók között ott lesz Gulyás Antalné népi iparművész szövő, pedagógus, Hegyaljai Tünde nemezkészítő népi iparművész, Komendó Gabriella gyöngyfűző, közművelődési szakember, Seregély Mirtill mézeskalács-készítő és az ütőfák szakembere, és Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő, fejlesztőpedagógus.

A workshopok főleg olyan technikákat mutatnak majd be, amelyek az otthon található alapanyagokból is megvalósíthatók. Az élő közvetítések alatt a pedagógusok, kézművesek segítenek majd abban, hogyan lehet a gyerekekkel együtt alkotni, figyelembe véve az életkori sajátosságokat – olvasható az esemény Facebook-oldalán, ahol a három nap részletes programja is megtalálható. Sőt, a szervezők még azt is megadták, hogy az egyes kézműves technikákhoz milyen eszközöket készítsünk majd elő.

2020. december 2-án, 15 és 18 óra között karácsonyi fonalmunkákat, díszeket készíthetnek majd a becsatlakozók. December 3-án 15 óra és 18:15 között fehérhímzés és nemezelés lesz a program, de 16:30 és 16:45 között Tímár Sára Junior Príma díjas népdal énekes is bejelentkezik az adásba.

Végül december 4-én 15 órától 18 óráig Mézes-mázos napot tartanak a szervezők. Az élő adás alatt Seregélyes Mirtilltől tanulhatunk egy finom mézeskalács receptet, és vele együtt meg is süthetjük, ha minden hozzávalót előre előkészítünk. 

A foglalkozásokra egy online jelentkezési lap kitöltésével és 1500 forint befizetésével lehet jelentkezni. A jegyár egy napra és egy főre vonatkozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek