A születésnapos Budapest köztéri kiállítással és online vásárokkal kedveskedik

Azoknak, akik egyedi ajándékokat szereznének be idén is, egyre több lehetőségük van rá. Az egyik az  Apacuka Ceramics pop-up karácsonyi vására, ami november 21-től kezdve december 13-ig, minden szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket a 6. karületi kreámia shopban.

Ezeken a napokon az alap kínálat mellett találnak majd szezonális, vagyis kifejezetten karácsonyi mintás kerámiákat is. Például sütikhez passzoló kínálókat, tányérokat és forró csokis bögréket is. A bevezetett rendeleteknek megfelelően 14 és 18 óra között lesznek nyitva - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Csak a Mentes karácsonyi vásár már szinte tradíció, de idén a járványhelyzet miatt újra kellett gondolniuk a szervezőknek, hogy miként tudnák megvalósítani. Végül úgy döntöttek, hogy idén először online rendezik meg a glutén-, cukor- és laktózmentes, paleo, illetve vegán alapanyagok és termékek vásárát. A vásárlást kísérő programokat december 7. és 13. között rendezik meg. Lesznek előadások, workshopok és közös főzések is az online térben. 

Glutén mentes rizstálForrás: Csak a Mentes / Facebook.com

Akik ellátogatnak majd a virtuális vásártérbe és a programokra, azok több mint 30 minőségi, ellenőrzött virtuális kiállítóra, kedvezményekre, sok új termékre, kupon akciókra, videókra és ünnepi mentes termékekre is számíthatnak - írták a vásár oldalán.

Már olvashatjuk a mininovellák győzteseit

November 17-én, amikor Budapest születésnapját, vagyis létrejöttének 147. évfordulóját ünnepeljük, kihirdették online a 100 szóban Budapest eredményeit. Az idei mininovella pályázatra rekordmennyiségű – 2500-nál is több – pályamű érkezett be, és ezek közül kerül ki a legjobb tizenkettő. A beküldőknek csupán arra kellett figyelniük, hogy a történetük kötődjün Budapesthez és maximum 100 szóból álljon.

Forrás: 100 szóban Budapest / Facebook.com

A nyertes műveket és az elmúlt 7 év díjnyertes pályázatait, idén rendhagyó módon olvashatjuk el; két köztéri installáció formájában. Budapesten a Városháza Parkban óriásplakát kiállítás vár ránk az idei 12 legjobb történettel és a hozzájuk készült illusztrációkkal, november 30-ig. A fák alatt pedig az elmúlt 7 év legjobbjait láthatjuk, olvashatjuk. A szervezők szerint kész időutazáson vehetünk részt a novelláknak köszönhetően.

Címlapkép forrása: ZGPhotography / Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek