Elkészült a gerillaszobrász eddigi talán legviccesebb apró műalkotása

Bár a városban látszólag megállt az élet, a gerilla-miniszobrairól ismert Kolodko Mihály nem pihen. A brit színész, Rowan Atkinson által alakított vicces figura, Mr. Bean kedvence, azaz a mackója lett Kolodko Mihály új miniszobra – írja a WE LOVE BUDAPEST.

Világszerte ismerik és szeretik Mr. Bean figuráját és elszakíthatatlan társátForrás: Denis_Sosnovskiy/Kolodko Art/Facebook

Az apró medve a Brit Nagykövetség egykori, Erzsébet tér-Vörösmarty tér közti Harmincad utca 6. szám alatt álló épületének homlokzatán fedezhető fel. A ház 70 év után 2017-ben ürült ki, miután a követség a II. kerületbe költözött. Az épület azóta elhagyatottan áll.

Alig észrevehető az apró műalkotás, de aki felfedezi, annak biztosan mosolyt csal az arcáraForrás: Denis_Sosnovskiy/Kolodko Art/Facebook

A Széll Kálmán téri Mekk Elek, a nagy Ho-ho-horgász Bem rakparton található csalikukaca, a Dohány utcai búvár, a Szabadság téri Süsü-Bodrogi Gyula után a szobrász soron következő alkotása a bejárat mellett kapott helyet, utalva Anglia egyik „nemzeti kincsére", a „legbritebb" kulturális termékre, Mr. Beanre, akinek a sorozatban hű társa volt a most szoborba öntött játékmackó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek