Tovább épül a szállodalánc a fővárosi rovaroknak

Újabb méhecskehoteleket telepített a FŐKERT Budapestre. A méhecskehotelek lényege, hogy természetes élőhelyükhöz hasonló otthonokat jelentenek a rovaroknak, melyek élettere folyamatosan szűkül.

Kövek és növények alkotják a zegzugos rovarszállókatForrás: fokert.hu

A rovarhotelek növényekből, kövekből épített alkotmányok résekkel, repedésekkel, üregekkel, ahova az állatok bebújhatnak. Nem hatalmas méhcsaládokra kell gondolni (ők kaptárokban élnek), ezekben a hotelekben a magányos vagy kis csoportokban élő rovarok telepednek meg.

Eddig a Nehru parton, a Hajógyári-szigeten, a Tabánnál, a Vérmezőn és a II. János Pál pápa téren helyeztek el rovarhoteleket, most a Függetlenségi parkon, a Feneketlen-tavon és a Margitszigeten volt a sor, a napokban pedig az Apor Vilmos tér és a Múzeumkert következik. További informácikat és érdekességeket tudhatnak meg rovarhotelek szerepéről a városban az alábbi videóban. 

Ezekkel a rovarhotelekkel olyan körülményeket hoznak létre a méheknek, amelyek alkalmasak arra, hogy a rovarok szaporodjanak, petézzenek, utódokat neveljenek, így őrizve meg a város ökológiai sokféleségét – írja a welovebudapest.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek