Tovább épül a szállodalánc a fővárosi rovaroknak

  Újabb méhecskehoteleket telepített a FŐKERT Budapestre. A méhecskehotelek lényege, hogy természetes élőhelyükhöz hasonló otthonokat jelentenek a rovaroknak, melyek élettere folyamatosan szűkül.

  Kövek és növények alkotják a zegzugos rovarszállókatForrás: fokert.hu

  A rovarhotelek növényekből, kövekből épített alkotmányok résekkel, repedésekkel, üregekkel, ahova az állatok bebújhatnak. Nem hatalmas méhcsaládokra kell gondolni (ők kaptárokban élnek), ezekben a hotelekben a magányos vagy kis csoportokban élő rovarok telepednek meg.

  Eddig a Nehru parton, a Hajógyári-szigeten, a Tabánnál, a Vérmezőn és a II. János Pál pápa téren helyeztek el rovarhoteleket, most a Függetlenségi parkon, a Feneketlen-tavon és a Margitszigeten volt a sor, a napokban pedig az Apor Vilmos tér és a Múzeumkert következik. További informácikat és érdekességeket tudhatnak meg rovarhotelek szerepéről a városban az alábbi videóban. 

  Ezekkel a rovarhotelekkel olyan körülményeket hoznak létre a méheknek, amelyek alkalmasak arra, hogy a rovarok szaporodjanak, petézzenek, utódokat neveljenek, így őrizve meg a város ökológiai sokféleségét – írja a welovebudapest.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!