A tenger hullámain közelít az Anilogue Távmozi

Idén két felvonásban zajlik majd a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. November 25-29. között a Toldi Távmoziban vetítenek ötvenkét alkotást, melyek az egész ország területről elérhetők lesznek - olvasható a sajtóközleményben.

Marona csodálatos kalandjai (L'extraordinaire voyage de Marona)Forrás: Anilogue Press

 A programot Anca Damian rendező költői és megindító filmje, a Marona csodálatos kalandjai nyitja a Toldi Távmoziban. A film főhőse egy optimista kóbor kutya. Az állat visszatekint emberi társaira, akiket élete során szeretett. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi. A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

A fesztivál zárófilmje Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című alkotása lesz. Ez a Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló, új japán anime izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg.

A tenger gyermekei (Kaijuu no kodomo)Forrás: Anilogue Press

Az Anilogue második felvonását 2021 májusában rendezik; akkor az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben személyesen találkozhatnak a nézők a világ legújabb és legizgalmasabb animációs filmjeivel, több mint száz különleges alkotással.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek