K-pop előadásokkal és harcművészeti bemutatókkal jelentkezik az online Korea nap

A Korea Nap című programsorozatot az idei év szeptemberére tervezte a Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, de a járványhelyzet közbeszólt, így a tervezett fellépések, a koreai főzőshow és a kalligráfiai programok is mind elmaradtak. A szervezők és a résztvevők azonban úgy döntöttek, hogy virtuális térbe vonulnak, és november 21-én megrendezik az első KoreaON online kulturális fesztivált.

Forrás: Han You Alapítvány / Press

A programpontok ideje alatt, délelőtt 10-től 21-ig, az érdeklődőket bevezetik majd a koreai kultúra világába, azoknak a magyar fanoknak pedig, akiknél a koreai kultúra szeretete már több mint hobbi, megjelenési lehetőséget biztosítanak online változatban is.

Az alapítványi tagok videófelvételről vagy élőben jelentkeznek majd be a Koreai Kulturális Központ színpadáról – olvasható a sajtóközleményben és az alapítvány Facebook-oldalán, ahova felkerülnek a fellépők bemutatkozói és a folyamatosan frissülő programlista is. De az már biztos, hogy lesz gajagum (a citerához hasonló koreai pengetős hangszer) előadás, tradicionális tánc bemutató, K-pop cover produkció, kézműves foglalkozás, filmes- illetve online kalligráfiai program és e-sport közvetítések is.

A koreai kultúra szerves része a taekwon-do és hapkido, illetve a gasztronómia is, így november 21-én harcművészeti bemutatókat és ínycsiklandó főzős videókat is láthatnak azok, akik bekapcsolódnak a stream-be. A nap folyamán kísérőprogramként lesznek vetélkedők, kvíz-versenyek, nyereményjátékok és meglepetés vendégek is bejelentkeznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek