Országszerte 26 moziban csaphatunk le az Európai Art Mozi Nap vadiúj filmjeire

A kontinens több száz művészmozijában rendezik meg az 5. Európai Art Mozi Napot november 8-án vasárnap. A rendezvény szlogenje szerint „Európa újra mozizni megy!" Ennek megfelelően a szervezők idén is sok különböző játékfilmmel és elgondolkodtató történettel várják a mozirajongókat.

Forrás: John Moeses / Unsplash

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére immár ötödik alkalommal rendezik meg a nemzetközi eseményt, ami az európai filmművészet sokszínűségét ünnepli. Célja pedig az, hogy felhívja a figyelmet a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára. 

A programban részt vevő filmszínházak – köztük 26 magyarországi művészmozi – speciális filmkínálattal várják a közönséget, igazodva az egészségügyi előírásokhoz.

A hazai filmkínálat is változatos műfajú lesz: láthatunk majd Berlinben és Velencében díjazott filmdrámákat, romantikus vígjátékot és gondolatébresztő dokumentumfilmeket, valamint portréfilmet, nyolc új európai koprodukciót és két új magyar alkotás is - olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a teljes filmlista és a résztvevő magyar mozik is megtalálhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek