Filmfesztiváloktól a virtuális világzenei koncertekig - Ezeket a programokat tartogatja Budapest

Több jó esemény és rendezvény is most hétvégén veszi kezdetét, majd napokig remek programlehetőségeket nyújt az érdeklődő közönségnek. Találnak közöttük tematikus filmfesztiválokat, művészeti vásárokat, sétafesztivált és virtuális, nemzetközi, világzenei eseményt is. Mutatjuk hova kell menni értük.

Forrás: Budapest Art Week / FB

Az első többnapos programot a Budapest Art Week (BAW) szolgáltatja. A képzőművészeti programsorozat lényege, hogy egy jeggyel 10 napon keresztül 70 helyszín 190 programján vehetnek részt. Az ötödik alkalommal megrendezett esemény október 16-án kezdődött és október 25-ig tart, idén pedig a CAFÉ Budapest keretein belül rendezték meg.

Az esemény Facebook oldalán az olvasható, hogy a programsorozatra megváltott bérlettel nem csupán a helyszínekhez kötődő közel 90 kiállítás nézhető meg, de az ezekhez kapcsolódó összes programra, kiállításmegnyitóra, tárlatvezetésre, workshopra, filmvetítésekre és közönségtalálkozókra is érvényes a belépő.

Újra Budapesten rendezik a világzene egyik legnagyobb eseményét

Másodszor rendezik Budapesten a világzene egyik legnagyobb eseményét, a Womexet (World Music Expo). A járványhelyzet miatt a programok többségét virtuálisan valósítják meg (október 21-től 25-ig), de október 22-től 24-ig a Müpában élő koncertek is lesznek a Budapest Ritmo feat. Womex keretében.

“Sounds of Tehran” a #WOMEXFilm program egyik stream-elt filmjeForrás: Womex / Facebook.com

A szakmai vásárt, konferenciákat és showcase fesztivált is kínáló Womexet 2015-ben rendezték először Budapesten, egyébként mindig máshol kap helyet a rendezvény. A koncertek mellett a konferencia-beszélgetések egy részét is a Müpából közvetíti majd a Hangvető. A Virtual Womex programjaira október 21. után lehet regisztrálni és digitális jegyet vásárolni.

Skandináv filmek és gyermekalkotások a következő hosszú hétvégén

A 7. Skandináv Filmfesztiváltoktóber 22. és 28. között rendezik meg az Art+ Cinemában, az Erzsébet krt. 39-es szám alatt. Egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra két mozitermben. A programot premier előtti vetítések, hazai forgalmazásba nem kerülő játék- és dokumentumfilmek és közönségtalálkozók is színesítik majd.

Forrás: Art+Cinema / FB

A jegyár a Lugosi teremben vetített filmekre 900 forint, a Kertész terem vetítéseire pedig 600 forint. Belépőt online és a mozi pénztárában is lehet venni, a teljes filmlistát és a pontos kezdési időpontokat a filmfesztivál Facebook oldalán találják.

A CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált október 24. és 25. között szervezik meg. Ez idő alatt nem csak filmnézésre, hanem interaktív foglalkozásokra is be lehet majd ülni. Érdemes addig követni a fesztivál Facebook oldalát, mert folyamatosan kerülnek fel a workshopok és közönségtalálkozók részletei.

Azt például már lehet tudni, hogy október 24-én, szombaton szereplőválogatást tartanak a helyszínen, amire 8-12 éves fiúk és lányok jelentkezését várják. A szereplőválogatást 14:00-tól a Filmszínész leszek! című előadás követi, Steinhauser Andrea casting directorral.

Art Market Budapest 2020

Több száz művész több ezer alkotását vonultatja fel a négy napig tartó 10. Art Market Budapest, mely idén is a Millenáris Park csarnokaiban kapott helyet. Magyarország legnagyobb, évente megrendezett kortárs képző- és fotóművészeti kiállítását idén október 22. és 25. közé időzítették.

A rendezvény minden nap 11 órától nyitja meg a kapuit, és a szervezők jelezték, hogy minden szükséges egészségügyi szabályt betartanak a helyszínen. A maszk kötelező lesz a B és a C épületben is. A jegyvásárlásról és a kiállítókról az Artmarketbudapest.hu oldalon találnak információkat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek