Ezek lettek idén az Év Múzeumai

  Idén a hagyományoktól eltérve öt múzeum illetve galéria kapta megosztva a rangos nagy-britanniai Év Múzeuma díjat, és az azzal járó, 200 000 fontos nyereményt - adja hírül a bbc.com.

  A Gairloch MuseumForrás: Macfack/wikipedia.org

  A győztesek a londoni Tudományos Múzeum (London's Science Museum) a Gairloch Múzeum, melynek egy Skócia északnyugati részén található, egykori nukleáris bunker ad otthont, az aberdeeni Művészeti galéria (Aberdeen Art Gallery), a Dél-Londoni Galéria (South London Gallery) és a Towner Művészeti galéria (Towner Art Gallery) lettek.

  A londoni Tudományos MúzeumForrás: Shadowssettle/commons.wikimedia.org

  Jenny Waldman, a díjat kezelő Művészeti Alap igazgatója szerint a nyertesek mind kivételes példái annak, hogyan nyújthat egy múzeum inspirációt, elmélyülést és örömet az embereknek. Mint hozzátette, a múzeumok abban is segíthetnek, hogy újjáépüljenek a kapcsolatok és a bizalom a járvány lecsengésével.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!