Síppal, dobbal, borral – Gasztro programok, amik mellett nem unatkoznak a hétvégén

Legújabb programajánló-csomagunkban olyan gasztronómia eseményeket gyűjtöttünk össze, amik széles körben szólítják meg az érdeklődőket. Találtunk borkóstolókat, palacsinta és káposzta ünnepet, fesztivált azoknak, akik a halételek kedvelői, kísérőprogramként pedig lesznek majd koncertek és előadások is. Sőt, már lehet szemezgeti a jövő hét elejére is.

 A Dunamenti Süllő Fesztivál már elkezdődött a XII. kerületi Gesztenyés-kertben és a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójában, a borongós idő ellenére. Az ingyenesen látogatható (a fogyasztásért és vásárlásért kell fizetni) háromnapos rendezvény ideje alatt sok kiállítóval találkozhatnak az érdeklődők, illetve különféle halsütödékkel.

Forrás: Magyar Fesztivál / Facebook.com

A helyszíneken nem csak ropogósra sütött süllő, hanem balatoni fish & chips, halkocsonya, girice, sült hekk és tengergyümölcseivel megpakolt paella is lesz. Az esemény október 16-tól 18-ig tart.

Mitiszol? – Szüret új forma új gondolatokkal

Október 17-én, szombaton rendezik meg azt a rendhagyó programot, amire a szervezők úgy hivatkoznak, mint egy aktuális, mindannyiunkról szóló találkozó, ami nem egy Őszi Nyitott Kóstoló és nem egy Mitiszol? Fesztivál, hanem az állandóságot, a szüretet, az egész éves munkát, a termést, a hajnali kelést és az éjszakába nyúló feldolgozást ünneplő Mitiszol? – Szüret.

Forrás: Mitiszol / Facebook.com

A rendezvényt a Marczibányi téri Haris Parkban szervezik meg, a találkozó 13:30-tól indul. Regisztrálni a Facebook-esemény oldalán keresztül lehet. Itt megtalálhatók a kiállítók és a vendég pincészetek sora is.

Rózsaszín palacsintával a mellrák elleni küzdelemért

Egészen október 31-ig, a High Five Budapest koktélbárban minden pink palacsinta és koktél elfogyasztásával támogathatjuk az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen nevű szervezet munkáját. A bárban a pink finomságokból származó bevétel 15 százalékát felajánlják a szervezetnek – olvasható a Highfivebp.hu oldalon.

A Pink Pancake elnevezésű kampány egész októberben tart és a palacsinták mellé még ajándék rózsaszín szalag is jár a támogatóknak.

Évjáratok, amikkel visszarepülhetünk a Monarchia idejébe

Egy kis létszámú, csoportos kóstolót ajánlanánk a figyelmükbe, melyet a Fiaker Budapest borbárban szerveznek meg október 21-én. Az eseményt Kálmán András DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Fiaker és KisBécs tulajdonosa vezeti majd, és nem csak borkedvelőknek, de boriskolásoknak és szakmabelieknek is javasolja a kóstolót. A tételekről és a jelentkezés menetéről ebben az ajánlóban olvashatnak.

Villány is várja október 21-én, de Budapesten

Ha az őszi Villány hangulatára is kíváncsiak, akkor választhatják a Villány két arca rendezvényt is, amit szintén október 21-re terveznek, 18 órától. Viszont a borvidék kincseiért most elég lesz a budapesti Kóstolom Borbárig elzarándokolni, ahol Horkay András, a CEWI vezetője mutatja be Villány két arcát – a Villányi Franc-ot és a Villányi REDy-t.

A jegyár tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyákat isForrás: Villány két arca / Press

A teljes borsort és a jegyvásárlás lehetőségeit megtalálják a Kostolomborbar.hu oldalon, de nem árt igyekezni, mert csak korlátozott számban vannak jegyek - írták a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek