Az Aeropark nagyszabású Ikarus busz show-ra készül a hétvégén

  A kétnapos, október 3-ra és 4-re tervezett Ferihegyi Ikarus Találkozón nem csak a történelmi repülőgépek játsszák majd a főszerepet, hanem a legendás Ikarus gyár mintegy 30 autóbusza köztük számos oldtimer jármű is. mutatkozik be a október 3-án és 4-én a ferihegyi repülőmúzeumban.

  Forrás: aeropark.hu / Press

   Látható lesz többek között Ikarus 55-ös, Ikarus 250-es, Ikarus C56, Ikarus 955 és jobbkormányos Ikarus 480-as jármű is – olvasható az Aeropark.hu oldalán. A kiállítás mellett élménybuszozásra is lesz lehetőség.

  A Faros Ikarus 55-ösök az Aeropark és az 1-es Terminál között közlekednek majd, átgurulnak az 1950-ben átadott történelmi terminál főbejárata elé, ahonnan rövid fotózást követően visszatérnek az Aeroparkba. Így az idősebb korosztály nosztalgiázhat egy kicsit, a fiatalok pedig átélhetik az igazi Ikarus-élményt.

  A statikus kiállítás mellett mindkét napon, szombaton és vasárnap, látványos Ikarus-felvonulást is tartanak 16 órától az Aeropark-Vecsés-Ecser-Aeropark útvonalon. Idén is lesz Ikarus Talkshow, ahol a szervezők bemutatják a legnépszerűbb típusok történetét és nemzetközi karrierjét, de az is kiderül, hogy milyen kalandos módon sikerült egy-egy ikonikus járművet megmenteni és üzemképessé tenni az utóbbi években.

  Forrás: aeropark.hu / Press

  Mindkét nap ingajáratot teljesít a Volánbusz Ikarus 55 LUX autóbusza a Népliget és az Aeropark között. A járatok a repülőmúzeum felé 9:00 és 17:00 óra között kétóránként indulnak. Emellett az LKK autóbuszai reptérlátogatásra indulnak, napközben pedig sétarepülésre viszi az előzetesen regisztrált utasokat a világ egyetlen repülőképes Li-2-ese. Aki viszont inkább a földön maradna, és előre regisztrált, azt tematikus séták várják az 1-es Terminál 70 éves falai között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek