Különleges budavári élettörténetekről szóló ingyenes kiállítás nyílt a Várbazárban

  A Várkapitányság és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében egy olyan tárlat valósult meg a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán, amelynek a képein keresztül láthatjuk hogyan olvad bele a Várnegyed a város szövetébe. A kiállítás szervezői szerint "bár a legendák gyakran rejtve maradnak, mégis ők teremtik meg a harmóniát a Vár és a város között, és ők teszik különlegessé ezt a negyedet." 

  Az ingyenes kiállítás november 15-ig nézhető megForrás: Kárász Karolina / Várkert Bazár / Facebook.com

  Ha megnézzük a kiállított fotókat, az egész olyan, mint egy családi fotóalbum, amelyben az idősebbektől a fiatalokig egymástól nagyon különböző személyiségek jelennek meg – fogalmazott a megnyitó eseményen a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese. 

  A 27 portrén, a teljesség igénye nélkül, szerepel a budai Várban élő ismert polgár, plébános, rabbi, kántor, koronaőr, buszvezető, restaurátor, régész, hídmester és több híres ember leszármazottja is. A közös bennük, hogy mindannyian máshogy, de szívből rajonganak a Várért – olvasható a Turizmus.com oldalán. A teraszon található szabadtéri kiállítást 2020. november 15-ig, ingyenesen tekinthetik meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!