Újra teljes pompájában ragyog a Károlyi-Csekonics-palota a belvárosban

  A palota a 8. kerületi Múzeum utca 17. – Reviczky utca 6. szám alatt áll és 1881 és 1885 között épült meg a bécsi Ferdinand Fellner és Herman Helmer tervei alapján. Az épületegyüttest Csekonics Margit és férje, Károlyi István építtette. Nem sokkal az elkészülte után elit közösségi központtá és fontos tárgylások helyszínévé vált – olvasható a Turizmus.com oldalán.

  Forrás: Facebook.com / Epkar

  Sajnálatos módon a második világháborúban több ponton is jelentősen megsérült és hosszú éveken keresztül felújítás nélkül maradt. A háború után az Országos Műszaki Könyvtárnak adott otthont, majd 1965 és 66-ban két szinttel kibővítették a Reviczky utcai szárnyat. Végül 2004-ben kapott műemléki védelmet.

  Most a felújítást követően, amit az Épker Zrt. hajtott végre, a Károlyi-Csekonics palota a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának ad otthont; új funkciókkal, egyes épületrészek rekonstrukciójával, illetve más épületrészek jelentős mértékű átépítésével – írták az Épker Facebook oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!