Csak egy regisztrációba kerül, és ott ülhetünk az Opera társulatának legszebb előadásán

Az Ezrek szimfóniájának is nevezett 8. szimfónia, Gustav Mahlernak, az Operaház egykori főzeneigazgatójának és a zeneirodalomnak az egyik legnagyobb apparátusú alkotása – írják az Opera és az esemény Facebook oldalán.

Forrás: Opera / Facebook.com

Ennek a koncertszerű előadásnak a nyilvános és ingyenes próbáját nézhetik és hallgathatják meg azok, akik regisztrálnak az eseményre, melyet szeptember 6-án tartanak a nemrég nyílt Eiffel Műhelyházban 19 órától.

A „Mahler-8"-ról írták még, hogy ez a mű minden együttes tudásának próbaköve, már amennyiben a zenekar elég nagy ahhoz, hogy egyáltalán eljátssza a művet. „A praktikusan duplázott szimfonikus zenekar és az alsó hangon másfélszáz énekkari művész, jelentős gyermekkar és nyolc szólista igénye miatt ezt a kivételes alkotást, a német kultúra egyfajta zárókövének tekintik." A mű egyszerre szakrális és világi-fausti foglalatú, amit Magyarországon csak az Opera társulata képes megszólaltatni, de eddig mégsem tette meg.

Gustav Mahler: 8. szimfóniájának nyilvános főpróbáját latin és német nyelven, magyar és angol felirattal nézhetik majd meg a jelentkezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek