Fellélegezhet a Nagykörút, rendeződni látszik a kerékpársávok kérdése

  A Magyar Kerékpárosklub Facebook oldalán olvastuk a hírt, miszerint a legutóbbi döntések alapján megtartják a nagykörúti, a Bartók Béla úti, a Villányi és a Tétényi úti kerékpársávokat, ami jó hír a bicikliseknek, mivel a Nagykörút pár hónap alatt Budapest 2. legnépszerűbb kerékpársávja lett napi 4-5000 használóval az Oktogonnál.

  A Kerékpárosklub szerint biciklin olcsón, egészségesebben és forgalmi dugók nélkül elkerülhető a vírusForrás: Unsplash

  Szintén az átszervezések része, hogy a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávos lesz az autós közlekedés, a szakaszon a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat, mivel a Nagykörút forgalma nagyon különböző az egyes szakaszokon. A körút többi szakaszán viszont marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot – jelezte a főpolgármester

  A Kerékpárosklub szerint gyors megoldással más utakon is kerékpársávokat lehetne felfesteni, ami a megújulás alapköve lehetne, hogy idővel a közlekedési folyosóból újra virágzó korzó lehessen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!