A Legjobb Történelmi Hotel díj nyertesére most már az építészeti szakma is felfigyelt

A négy és fél év alatt felújított Párisi Udvar Hotel Budapest 2019. május 20-án fogadta első vendégeit. A felújítás alatt több mint 85 000 órát dolgoztak az épületben a restaurátorok. A munkák során kialakítottak 110 szobát, köztük 18 lakosztályt, valamint 2 rezidenciát.

Forrás: Párisi Udvar Hotel Budapest / Facebook.com

A historizáló stílusú, arab, mór és gót stílusjegyeket ötvöző, eklektikus házat Schmahl Henrik tervezte és 1913-ban adták át. Az épület a világháború alatt is megsérült, és többször át is alakították, így mikor műemléképületként hozzákezdtek a rekonstrukciójához, szinte az alapoktól kellett nekiállni a munkának - olvasható a Magyarépítők.hu oldalán.

Az épület a megnyitása óta több díjat is kapott: 2019 a Portfolio Property Awards tüntette ki, mint Az év hotelprojektjét, majd elnyerte a Média Építészeti Díj index.hu közönségdíját. 2020-ban Aranynap-díjas lett, illetve az International Hospitality Awards két kategóriában is díjazta a szállodát. Megnyerte a Legjobb Történelmi Hotel és az Év Nyitása elismerést is, 2019 legjobbjaként.

Most pedig az Architizer A+ Awards közönségdíját érdemelte ki, „Építészet és Megőrzés" kategóriában. A szavazáson pedig olyan projekteket utasított a háta mögé, mint a Hamburgban található Appendix Altes Klöpperhaus, a zsűri díjazottja, a siegburgi Michaelsberg apátság, az 1922-ben épült dél-afrikai 32 on Kloof épület, és a Santa Cruz-ban található Upper Quarry Amfiteátrum.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek