Sétaszínházban mutatják be a démoni kirándulóhelyet

  A sétaszínház különleges műfaj: a városi sétát és a monodrámát ötvözi. A város díszletként tűnik fel, miközben az egyes jeleneteket külön helyszíneken mutatják be. Ahogy a szépirodalmi szövegek megelevenednek a városi térben, úgy válnak a résztvevők is a sétaszínház szereplőivé - derül ki a Hosszúlépés eseményleírásából.

  Forrás: hosszulepes.org

  Svábhegyen az idilli környezet sűrű titkokat rejt: a falak őrzik a Gestapo kínzókamráinak emlékezetét, a nyilas keretlegények tömeggyilkosságait, az ostrom és a kitörés reményvesztett harcait. Az 1944-45 fordulóján történtek feldolgozása Térey János írói életművének meghatározó részét alkotja: most Vecsei H. Miklós előadásában merülhetünk el a Svábhegy történetének legsötétebb fejezetében, kísérletet téve a feldolgozhatatlannak tűnő traumák megértésére.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek