Három új rovarhotelt kapott Budapest

  A Főkert újabb három rovarhotelt helyezett ki Budapesten, így mostantól a Nehru parton és a Hajógyári szigeten kívül a Vérmezőn, a Tabánban és a II. János Pál pápa téren is birtokba vehetik a rovarok a természetes élőhelyükhöz hasonló otthonokat - derül ki a Főkert honlapjáról.

  A hotel a II. János Pál pápa térenForrás: FŐKERT Nonprofit Zrt./Facebook

  A rovarhotelek célja, hogy optimális körülményeket teremtsenek azoknak a rovaroknak, amelyekre az adott parknak és növényeinek, madarainak szüksége van. A rovarhotelek mérete, kialakítása és anyaga igen sokféle, főleg ha minél több rovart is szeretne vendégül látni. Ugyanakkor léteznek kifejezetten bizonyos fajok igényeire szabott hotelek is, például darázsgarazsak, méhecskehotelek vagy a lepkeházak - derül ki a Wikipédia vonatkozó szócikkéből, de Bajor Zoltán, a Főkert táj- és élővilág-védelmi szakértője részletesen is mesél arról, miért fontosan a rovarhotelek.

  Ezeknek az építmények segítségével rekonstruálják azokat a körülményeket a városban, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a rovarok szaporodjanak és utódokat tudjanak nevelni, így őrizve meg a város ökológiai sokféleségét.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!