Egy városi séta, ami kivisz a Budai-hegyekbe

„Ki mondta, hogy város és természet nem fér meg egy helyen?!" Ez az első kérdése annak az új Budapest túrának, ami városi is meg nem is. A Hosszúlépés.Járunk? és a Pilisi Parkerdő közös programján ugyanis újraértelmezték a városi sétát, ahol a szandált túracipőre cserélhetjük, a forró aszfaltot pedig hűs erdei ösvényekre.

Séta a Budai-hegyekbenForrás: hosszulepes.org / Press

Bár Budapesten maradunk, a Mesél a budai erdő nevű túra mégis kivisz minket a természetbe, ki a Budai-hegyekbe, ahol az erdész túravezető feltárja előttünk a természet és múlt titkait.

A több mint 3 órás sétán, melynek első alkalma augusztus 8-án szombaton lesz, az utolsó pedig szeptember 28-án, megelevenednek a királyi vadászatok és a II. világháború katonasírjainak és lövészárkainak története, de azt is megismerhetjük miként telnek a mindennapok egy városi erdőben, és mit csinál egy 21. századi erdész – olvasható a sajtóközleményben és a séták honlapján.

A kutyabarát séta indulási helyszíne a hűvösvölgyi villamos-végállomás város felőli vége lesz, a Tram Bistro kávézó előtt, megérkezni pedig a 61-es villamos Vadaskerti utcai megállójába fognak a túrázók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek