A Soharóza két divatkoncertje látható hétvégén a Városmajorban

Előadás, ami egyszerre színház, koncert és divatbemutató - így definiálható a catwalk concert, a Soharóza nevű alternatív kórus tipikus produkciója, amiből kettő is színadra kerül a hétvégén a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Soharóza: Az ügyVárosmajori Szabadtéri Színpad/Juhász István

A Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező nevével fémjelzett catwalk concert komplex módon hat a nézők érzékeire: egyszerre tekinthető extravagáns ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatónak és extrém zenei élménynek, amely vetítésekkel és fényjátékkal teszi még hangsúlyosabbá a darabok mögött álló mondanivalót - írja az MTI.

Augusztus 1-jén és 2-án, szombaton és vasárnap Az ügy és a Tabu kollekció című produkció kerül színpadra. A két előadás először látható ugyanazon a hétvégén, két egymást követő napon.

Az ügy a hivatali ügyintézés jól ismert útvesztőiben figurázza ki annak számtalan csapdáját. Az alkotók korunk városának jellemző intézményébe invitálják a nézőt: egy hivatal napi működésnek, az ott sűrűsödő ügyes-bajos eseményeknek leszünk szemtanúi, miközben a sárga csekkek ruhaként köszönnek vissza a színpadon népdal-áriáikat éneklő modelleken.

A Tabu kollekció hétköznapi frusztrációink mélyére kalauzol el, megannyi kényes témát felelevenítve: szelfihalál, pedofília, repülőgép-szerencsétlenség, menstruáció és tömegszex, méghozzá 24 extravagáns ruha-költeményt viselő éneklő modell érzéki tálalásában. A kollekció közel száz darabja között akadnak 3D nyomtatással készült elemek, ledvilágításos kosztümök és füstöt eresztő ruhadarabok is - írják az előadás ismertetőjében.

A Soharóza több mint 10 éve működik kísérleti kórusként, a Tabu kollekció 2016-os premierje óta pedig számos fesztiválon és országban mutatták be catwalk concertjeiket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek