Ezek Budapest legjobb éttermei – Íme a TOP 10

A gasztronómia széles tárházát jutalmazta a Várkert Bazárban a komoly szakmai zsűri. Nemcsak az Év étterme díjat adták át, hanem díjazták a legjobb séfet, cukrászt, koktélbárt, szállodát. Új szereplők is felkerültek a Dining Guide Étteremkalauz toplistájára.

Az idei Audi - Dining Guide díjazottjaiForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja az elismerést, hanem az a listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Salt Budapest nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott díjat.

A zsűri méltatása szerint a Salt Budapest séfje, Tóth Szilárd következetesen halad előre a "hazánkban még mindig diszkréten reprezentált, újító megközelítésű farm-to-table éttermi stílus" meghonosításának útján. Az étterem szemlélete az észak-európai, úgynevezett nordic stílust követi, melynek jellemzője, hogy formabontó módon, naturális szemlélettel közelít saját régiója ismert vagy esetenként ismeretlen alapanyagaihoz.

A Salt Budapest séfje, Tóth SzilárdForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Dining Guide Étteremkalauz toplistájára idén a Stand, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Babel, a 42 Restaurant, az Essencia, a Costes, a Borkonyha, a Spago, a Sauska 48, a Costes Downtown és a Pajta került.

A Natura Hill Zebegény ökológiai látásmódját és az egység fenntartható működésre vonatkozó következetes erőfeszítéseit az Év fenntartható étterme díjjal ismerték el, az Onyx Műhely pedig az Év innovatív konyhája díjat vehette át újszerű gasztronómiai látásmódjáért. Az Év alternatív vendéglátóhelye díjat a Balaton egyik legsokoldalúbb vendéglátóipari egységeként méltatott Buborék Csopak nyerte el.

A Rosenstein vendéglő irányítását idén átvevő Rosenstein Róbert az idei gálán az Év séfje díját kapta, míg az Év ifjú séfje az Iszkor konyháját vezető Pohner Ádám lett.

Szűcs Árpádot, a Kollázs Brasserie & Bar pastry chefjét magas szintű teljesítményéért az Év éttermi cukrásza díjjal jutalmazták.

Az Év szerethető étterme címet a közel-keleti konyhát képviselő Goli fire hearted kitchen nyerte el, míg a Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, a három évtizedes múltra visszatekintő Arany Kaviár étterem társtulajdonosa vehette át.

Idén is átadták az Év koktélbárja díjat, amelyet a Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nyert el, míg az Év sommelier-je díjat a Spago vezető sommelier-je, Rácz Imre számára nyújtották át.
A Dining Guide kiadványa idén is külön fejezetben foglalkozik Magyarország szállodáival, és az Év Szállodája díjjal a Matild Palace Luxury Collection Hotelt jutalmazta.

Ha te is kedvet kaptál és készítenél valami különlegeset, de nem tudod, hogyan tálald, nézd meg a Mindmegette videóját:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek