Mutatjuk az Év Pezsgőjét, ha még nem tudod, mivel köszöntsd az Új Évet

Az év végéhez közeledve lassan elgondolkozhatunk azon, milyen pezsgővel köszöntsük az Új Évet. Arra az esetre, ha semmiképp sem szeretnénk mellényúlni, ajánlunk egy díjnyertes tételt, melyet harminc magyar pezsgő közül választott ki egy szakmai zsűri.

Forrás: Shutterstock / Készítette: Prostock-studio

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Év Pezsgője Nemzeti Pezsgőversenyén a Garamvári Szőlőbirtok Furmint Brut 2019 pezsgője lett a legjobb a nevezők közül.

Az országos megmérettetés a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Mezőgazdasági Tagozata, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (PTE SZBKI), valamint az Agrontrend Csoport összefogásának eredménye.A hazai pezsgőkészítők több mint 30 pezsgőt neveztek be a kétfordulós versenyre.

A Herczeg Ágnes dipWSET nemzetközi borszakértő által vezetett 8 tagú szakmai zsűri előbb a 6 legjobb pezsgőt választotta ki, majd a VOSZ bíráló bizottsága döntött a végső sorrendről.

A 2023-as nyertes, Garamvári Szőlőbirtok Furmint Brut 2019 pezsgőt a 2. fordulóban egyöntetűen ítélték a legjobbnak. A pezsgő stílusát a furmint szőlőfajtai jegyei határozzák meg.

A díjnyertes pezsgő december 1-jén (a Magyar Vállalkozók Napján) az Év Vállalkozója Díjak átadásakor mutatkozik be a Művészetek Palotájában, és egy éven keresztül a VOSZ reprezentációs pezsgője lesz, írja a VOSZ.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek