Három magyar étterem is bekerült a világ legjobbjai közé

A Tripadvisor kihirdette a 2023-as Travelers' Choice Best of the Best Restaurant Awards győzteseit. Az utazási platform egy éven át beérkezett, több mint 8 millió vendégértékelés elemzésével határozta meg 2023 legjobbnak ítélt éttermeit, és Best of the Best elismeréssel jutalmazza azokat az éttermeket, amelyek 12 hónapos időszak alatt nagyszámú, kiemelkedően magas értékelést kaptak a vendégektől. Három magyarországi étterem is bekerült közéjük, különböző kategóriákban – írja a turizmus.com.

Szulló Szabina, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett budapesti Stand séfje készíti isteni mesterműveit a Stand étterem konyhájábanForrás: MTI/Balogh Zoltán

Európa legjobb fine dining étterme az amszterdami Restaurant Bougainville lett. Erre a listára került fel a 24. helyre a Szulló Szabina és Széll Tamás nevével fémjelzett budapesti Stand Étterem, amely tavaly szerezte meg második Michelin-csillagját, és ezt idén is megtartotta.

Egy másik, a "rejtett kincs" (hidden gem) kategóriában a budapesti MadHouse Bistro & Craft Beer Bar 16. helyezést ért el, míg a debreceni Csokonai Éttermet ugyanitt a 18. helyre rangsorolták.

A MadHouse Bistro & Craft Beer Bárban zajlik az élet - csakis stílusosanForrás: horpaczi.david@gmail.com/Horpaczi David/Madhouse/Facebook

Íme, Európa 10 legjobb fine dining étterme

Restaurant Bougainville, Amszterdam (Hollandia)
The Old Stamp House Restaurant, Ambleside (Anglia)
Maison Medard, Boulleret (Franciaország)
Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio (Olaszország)
Paul Ainsworth at No. 6, Padstow (Anglia)
PIC, Valence (Franciaország)
The Kitchin, Edinburgh (Skócia)
Le Vivier restaurant, L'Isle-sur-la-Sorgue (Franciaország)
Ristorante Lorelei, Sorrento (Olaszország)
5, Stuttgart (Németország)

Az európai fine dining éttermek teljes listája és a további toplisták a Tripadvisor oldalán tekinthetőek meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek