Horvátországi programajánló az őszi hangulatok és a gasztro szerelmeseinek

Számos gasztroprogrammal várja a turistákat Horvátország ősszel. Dubrovnikban Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsorával készülnek, míg a közeli Eszéken a vidéki vendéglátást kedvelők kóstolhatják meg a helyi ízeket. Opatija pedig az édesszájúakat várja a Csokoládé Fesztiválon.

Good Food Fesztivál - Dubrovnik

A Good Food Fesztivál évek óta az eredeti, hagyományos és modern ételek kedvelőinek találkozóhelye. Idén 10. alkalommal rendezik meg a fesztivált Dubrovnikban, október 9. és október 22. között számos programmal várják a kulináris élvezet kedvelőit. A fesztiválon Dubrovnik legkiválóbb éttermei rendhagyó menüsorral készülnek.

Forrás: Good Food Festival / Facebook

A különleges élményre vágyók számára gasztronómiai túrákat és dubrovniki desszertek elkészítésével és a hagyományos horvát konyhával foglalkozó különféle workshopokat szerveznek, amelyek betekintést nyújtanak a város kulináris színterébe és örökségébe. Az esemény fénypontja a Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsora, amely valóban kivételes gasztronómiai élményt nyújt.

HeadOnEast – Szlavónia és Baranya gasztrofesztiválja Eszéken

A HeadOnEast fesztivált a közeli Eszék városában október 6. és 8. között rendezik meg, immár 5. alkalommal. Szlavónia és Baranya még felfedezetlen úti cél, varázslatos természeti szépségek és az ember által művelt tájak keverékéből szőtték, ahol a végtelen búzatáblák, gazdag szőlőültetvények és évszázados tölgyerdők váltják egymást.

Forrás: ©Ivo Biocina

A helyiek őszinte mosollyal és barátsággal várják a látogatókat. Cserébe a vendégek nagyon hamar elsajátítják a helyi ízeket, aromákat és színeket, az egyedülálló élmények elbűvölően lassú ritmusát, a hagyományos és a modern elképesztő kombinációját.

Csokoládé Fesztivál – Opatija a legédesebb úti cél

Három nap Opatijában, ahol csak a csoki áll a főszerepben – a legjobb kézműves csokoládégyártók világszínvonalú finomságait kóstolhatjuk meg, és minden korosztályt remek szórakoztató program vár. A város csokoládé fővárossá alakul november 10. és 12. között. A 17. alkalommal megrendezett Csokoládé Fesztivál a hazai és külföldi világszínvonalú csokoládé- és édességgyártók legfinomabb termékeit mutatja be, valamint zenei, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális események egész sorával várja minden korosztály tagjait.

Fenséges csokis finomságok hadaForrás: ©Anton Unkovic

A legédesebb három napban Opatijában az események középpontjában a Gervais Centerben megrendezett "Csokoládévarázs" vásár áll majd, amely ötletes csokoládékülönlegességek exkluzív kínálatát mutatja be.

Az opatijai csokoládéhétvége során a csokoládé nemcsak az opatijai éttermek és kávézók étlapján lesz megtalálható, hanem a wellness- és gyógyfürdők kínálatának is fontos összetevője lesz. A kulináris élvezetek mellett a látogatókat változatos zenei program, valamint számos workshop, előadás, koncert és kiállítás várja, amelyek minden ízlést kielégítenek. A Csokoládé Fesztivál Opatija egyik legjobban várt eseménye, hiszen a város és a csokoládé már tizenhét éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Ez az édes esemény egyben a decemberi pazar adventi programsorozat vonzó nyitánya is.

Forrás: CNTB hírlevél

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek