Ezek lettek Közép-Európa és Magyarország legjobb borai

Tokaji és villányi borok bizonyultak a legjobbnak a 2. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Villány, Villánykövesd - a kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

Közép-Európa és Magyarország legjobb borait egy három napon át tartó vakkóstolón választotta ki csaknem 70 borszakértő, köztük a világ legelismertebb szaktekintélyei, master of wine-ok, egy master sommelier, sommelier bajnokok és neves borkereskedők.

A július 7-9-én megtartott borversenyre 14 országból érkeztek borok, a 65 borszakértőből és borászból álló zsűri pedig 19 országot képviselt.

839 tétel közül 3 tokaji aszút és egy villányi vörösbort választottak a magyar borok közül a legjobbnak. A négy legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold díjat elnyerő tétel közül a legmagasabb pontszámot, 96/100 pontot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el. Ahogy korábban írtuk, a Bodor Borászat 2016-os évjáratú Cabernet Sauvignonja lett Magyarország legjobb vörösbora.

A szervezők ezen kívül több kategóriában is győztest hirdettek, így például a legjobb kékfrankosért járó díjat a Benedek Pince, a legjobb cabernet francért járó díjat a Villa Gyetvei Birtok vihette haza. A legjobb syrah készítője és a legtöbb aranyérmet elnyerő borászat a villányi Jammertal Borbirtok lett, amely így a Winery of The Year címet is megszerezte.

Horvátországból nevezett a legjobb olaszrizling/grasevina készítője, a szlavóniai Enosophia; a legmagasabb pontszámot elért pinot gris-t az ukrajnai Bolgrad Pincészet készítette, a legjobb sauvignon blanc pedig Romániából érkezett, a bánáti Cramele Recasnak köszönhetően.

A régió legjobb pezsgőjének a somlói Kreinbacher Birtok 2018-as Prestige Brut Magnum tétele bizonyult.

Az újságárusoknál már beszerezhető Winelovers100 - A 100 Legjobb Magyar Bor nyomtatott magazinban a legjobb eredményeket elért magyar tételekről tudhatnak meg többet a borrajongók. Az eredmények teljes listája ezen a linken böngészhető.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek