Debrecenben készül a hétvégén az ország burgere!

Szeptember 2-án igazi szabadtéri pikniken és sütögetésen vehetnek részt a burgereket, grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft 'N Burger - Országos Hamburgersütő Versenyen és Steaksütő Tusán.

Idén is megválasztják az ország hamburgerét!Forrás: Szaft 'N Burger sajtóanyag

Évente egyszer, ezen a napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, a Békás-tó partján. A street food kioszkokat, több hazai kézműves sörfőzde kíséri, miközben a versenyeken is készülnek az ínycsiklandozó falatok.

Délután az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon. Az esemény szakmai iránymutatásért idén is Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is, és 16:15-től élménysütést és bemutatót is tart az érdeklődőknek.

A versenyben egyénileg és csapatban is lehet indulniForrás: Szaft 'N Burger sajtóanyag

A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, melyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez.

A steaksütő tusa középpontjában, ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni. További részletek és nevezés a weboldalon és a Facebook eseményben találhatóak.

Forrás: Szaft 'N Burger sajtóanyag

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek