Magyar jégkrémeket is díjaztak a gasztro Oscar-on!

Hogyan lesz egy hátizsákos kirándulásból és két magyar srác álmából világsiker? Az indiai Anjuna tengerpartján jött ötletből 2015-ben születtek azonos néven a növényi alapú jégrémek, a kollekcióból most 7 íz elhozta az élelmiszeripar legrangosabb elismerését.

Forrás: Anjuna / Press

„A Great Taste Award 95 óta a legrangosabb nemzetközi élelmiszeripai díj, amit egy többszáz fős szakmai zsűri oszt ki. Száraz jégen küldtük ki a jégrémeket Londonba és izgatottan vártuk a szakmai zsűri vaktesztjének eredményét" - mesélte a megmérettetéssel kapcsolatban Szalay József ügyvezető.

A gluténmentes, laktózmentes, vegán és fenntartható termékekkel az Anjuna csapata a „Vegán vagy tejmentes fagylalt" kategóriában nevezett 8 termékkel, ezekből 7 jégrém kapott 1 vagy 2 csillagot, amik tulajdonképpen az élelmiszeripar Michelin-csillagjaiként is felfoghatók (3 csillagot nem osztottak ebben a kategóriában). A kategória versenytársai két angol kisvállalkozás volt, benevezett jégkrémjeik 1-1 csillagot kaptak.

Forrás: Anjuna / Press

A kategória legnagyobb nyertese a 2 csillaggal kitüntetett szicíliai pisztácia lett az Anjunától: a zsűri kiemelte a pörkölt pisztáciás ízjegyeket, a hívogató színt, valamint hogy az ice-pop krémesen olvad, akár egy fagylalt, és nagyon kellemes ízt hagy a szájban. Emellett 1 csillagot kapott az elefántcsontparti kókusz, az eper & mangó, a málna & lime, a mangó & maracuja, a mogyorós csokoládé, valamint a sós földimogyoró & étcsokoládé. Ezek jégrém és fagylalt kategóriában magas minősítésnek számítanak, azt jelentik, hogy a zsűri egyértelműen díjazta a magas minőségű és első osztályú alapanyagokból készült jégkrémeket, a felhasznált alapanyagokat. A vakteszt egyébként azt jelenti, hogy a bírák minden előzetes információ és csomagolás nélkül, vakteszt során, pusztán az íz alapján hozzák meg döntésüket.

A Great Taste dióhéjban
A Great Taste megmérettetések története 1994-ben kezdödött, mikor angol kiskereskedők, viszonteladók és manufaktúrák egy csoportja összefogott, hogy népszerűsítse a jó minőségű alapanyagokból, odafigyeléssel és kis mennyiségben készült termékeket. A Great Taste-re bárki benevezhet a termékével, aki őszinte és profi véleményt szeretne kapni róla. A benevezett ételeket, italokat 500 válogatott tesztelő véleményezi.

Az Anjuna nyertes ízei (is) kóstolhatók a 3 budapesti és a balatonfüredi üzletben. Jó hír a rajongóknak, hogy eddig szezonálisan működtek, de hamarosan nyílik a Király utcai egész éves üzlet, ahol sütikkel újítanak. Ahogy a jégrémeknél megszokhattuk, itt is marad a vegán-gluténmetes vonal, a trópusi ízek iránti vonzalom és a folyamatos kísérletezés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek