Amatőr pizzakészítők figyelem! Elindult a nevezés a II. Pizzakészítő Bajnokságra

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője Kovács Lázár (Lázár Chef), aki 2022-ben duó kategóriában Damu Lászlóval közösen a 7. helyezést érte el Olaszországban, a Pármában megrendezett Pizza Világbajnokságon.

Forrás: unsplash.com

A Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot azért hívta életre, hogy támogassa vele a fiatal pizzaszakácsokat, elősegítse a fejlődésüket és a rutinszerzés lehetőségét a versenyzésen keresztül.

"Versenyek nélkül nincs fejlődés, ez a vendéglátás egészére és természetesen a pizzakészítés művészetére is értendő. Hálás vagyok, hogy összefogott a szakma, és újabb lehetőségeket tudtunk biztosítani a fiatal, feltörekvő pizzaiolók számára is" - nyilatkozta Kovács Lázár.

Az I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot nagy érdeklődés övezte tavasszal. Az őszi versenyre, amit szeptember 1-3 között tartanak, immár két kategóriában lehet majd nevezni, a pizzakészítést profin, hivatásszerűen űzők és a hobbi pizzakészítők már külön kategóriában versenyezhetnek.

Az első napon, szombaton a Profik (vendéglátásban tanulók és dolgozók) mérkőznek meg egymással, szeptember 3-án, vasárnap pedig az Amatőrökön (otthoni hobbi pizzakészítők) lesz a sor, hogy megmutassák a tudásukat az egyfordulós versenyekben. 

Forrás: Panificio il Basilico
A zsűri elnöke és a zsűritagok:
A zsűri elnöke Szabadfi Szabolcs (Szabi, a Pék) lesz, a zsűri további tagjai többek között Antonio Gambadoro, Damu László, Dömök Zsolt, Pomázi Péter, Simon Zoltán, és Takács Márk lesznek.

A jelentkezőknek biztosítanak munkaállomást a versenyhelyszínen: Itt aztán 15 perc alatt, önállóan, a versenyző által hozott, 250 g-os pizzatésztából és feltétből minél kerekebb és minél ízletesebb pizzát kell készíteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek