Idén is keresik az Év Strandételét! Ajánljatok, vagy pályázzatok!

A legtöbb Balatonon nyaralónak van favoritja, ezért is övezi évről évre egyre nagyobb érdeklődés az Év Strandétele versenyt, amit a Balatoni KÖR immár kilencedszer hirdet meg. Az elmúlt években olyan ételek nyertek, mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Répa-dog vagy egy koviubi leves.

A Répa-dog sok finom zöldséggel és különböző textúrákkalForrás: Balatoni Kör sajtófotó

Idén egy új kategóriával is jelentkezik a verseny. A bírák kiemelten értékelik, sőt akár különdíjjal is jutalmazzák a jóárasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül
elérhető áron kínálni a nevezett ételt.

Már tavaly is külön díjazzták a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így 2023-ban is lehet különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel nevezni. És a tapasztalatok szerint a kategóriában egyre erősebb a balatoni kínálat.

A híres koviubi levesForrás: Balatoni Kör sajtófotó

Szintén újdonság, hogy idén vegatáriánus, illetve vegán különdíjat is osztana a zsűri. Ezért bíztatja a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, hiszen ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a balatoni kínálatot.

A kedvenc fogásokat - minden kategóriában - július 15-ig lehet nevezni.A kritériumokra most is figyelni kell: Az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készüljön, legyen egyszerű, de kreatív és nyárias; gyorsan és akár büfékben is elkészíthető legyen, de idén már bisztró kategóriában is lehet nevezni; alkalmas legyen elvitelre is, szerepeljen a vendéglátóhely kínálatában.

Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyarántForrás: Balatoni Kör sajtófotó

A Balatoni KÖR augusztusban 3-án osztja majd ki a díjat, miután július 25-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül. A díjazott kategóriákról részletesebben az esemény Facebook-oldalán olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek