Egy almáskertben ücsörgős Ciderfesztivál vár a hétvégén Etyeken

Az Almás Kert Cider Feszten végigkóstolhatjuk a magyar termelői cidereket május 27-én és 28-án Etyeken. A helyszín azért lesz különleges, mert a BudaPrés Cider pincészet épületében és az előtte húzódó almásban zajlanak majd az események. Fűben ücsörgésből, ciderezésből, pizzázásból és akusztikus koncertekből áll majd a program.

A BudaPrés Cider birtokForrás: Kőrösi Tamás

„A ciderek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Bár tény, hogy a műfajt egyáltalán ismerők többsége még a tömegtermékekkel azonosítja ezeket az italokat, egyre többen fedezik fel, hogy milyen sokszínű és izgalmas világa van a kisüzemi cidereknek. Ezek az almaborok kis tételszámban, friss almából készülnek alacsony cukortartalommal vagy szárazon" - osztja meg gondolatait Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője, a fesztivál házigazdája.

A pünkösdi hétvége első két napján a BudaPrés ciderei mellett ott lesznek még a fesztiválon az AGP Cider, a Bright Cider, a Czider, a Mad Dog Cider és a Richí'z Cider almaborai is.

Szombaton Szabi, a Pék, akit Olaszországban idén tavasszal a világ legjobb 50 pizzamesterének egyikévé választottak, pizzát süt, a Piknik UtczaBár pedig mindkét nap ott áll majd a grill mellett, és forgatja a hamburgerpogácsákat. A kávéról a 42 Coffee fog gondoskodni. Szombaton a Microdosemike, vasárnap a Nagy Barni x Kiss Peti Duo lép fel.

A kép az első Almás Kert Cider Feszten készültForrás: Miknyóczki Dóri

Azoknak, akik a ciderezésen és a hamburgerezésen túl el szeretnének jobban mélyedni a ciderek világában, több programmal is készülnek a szervezők. Mindkét nap lesz pincetúra a BudaPrés Cider épületében. Az egyik 13 órakor, a másik 16 órakor indul. Emellett vasárnap délután egy mesterkurzus is várja az érdeklődőket, ahol a fesztiválon kiállító pincék mindegyike személyesen mutatkozik be - olvasható a sajtóközleményben és az esemény Facebook-oldalán.

Az idei Almás Kert Cider Feszt már a második a sorban, és a tavalyihoz képest egy újdonsággal is jelentkezik. Megnyit ugyanis egy kóstolóterem, vagyis a Cider Bár, ami a pincészet építésének zárólépése, így a feszt egy nagy munkafolyamat végét is ünnepli majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek