Borral a kézben Európa Kulturális Fővárosában

Folytatódik a Balatoni Kör nagyszabású rendezvénysorozata. Egész évben nyitvatartó éttermek, borászatok és egy pálinkafőzde is Európa Kulturális Fővárosába költözik két napra. A céljuk pedig az, hogy megmutassák a régió legfinomabb ételeit, legszebb borait, legzamatosabb pálinkáit.

Forrás: Stadler István / Balatoni Kör press

A veszprémi Gizella Napokon május 13-14-én az északi és a déli part vendéglátóinak kínálatából is válogathatunk majd, egy helyszínen, a szép Szent Imre téren sétálva kóstolhatjuk körbe a Balaton ízeit - olvasható a sajtóközleményben és az esemény Facebook-oldalán.

A Gizella Napok programkavalkádjának köszönhetően ezen a két napon a gasztronómia, a kultúra és a művészet összefonódik, egy helyszínen találkozhatunk több étterem és borászat kínálatával, miközben a város több pontján kiállítások, koncertek, gyerekprogramok zajlanak.

Forrás: Stadler István / Balatoni Kör press

A szervezők szerint egy ilyen rendezvényen látható igazán, hogy az Egymást ajánljuk szlogen a Balatoni Kör esetében nemcsak egy hangzatos kifejezés, hanem a valóság.

Csak egy kis ízelítő abból, ami vár ránk a Szent Imre téren május 13-án és 14-én:

Az Egy csipet Nádas nápolyi pizzákkal érkezik. Az EPL Bisztró a préselt mangalicapofa lehetőségeit mutatja majd be a közönségnek, de lesz náluk házi kacsazsíros kenyér lilahagymával és túrógombóc is fahéjas tejfölhabbal.


Kint lesz a Hotel Bonvino Wine & Spa, a Laposa Borterasz, a Dobosi Birtokközpont, a Szabó és fia pincészet, a Skrabski Pince és a Bujdosó Pincészet is.

A BalatonBor truckban a BalatonBor és Hegybor mellett Kopjári ásványvíz, Balaton Gin, Balatonic,
csapolt és dobozos Helka sör és Zwack Barista szilva szerepel a kínálatban. A rendezvény kutyabarát a kutyabarat.hu ajánlása alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek