Dobsz egy hátast: Ennyibe kerül a világ legdrágább fagyija

A japánul „fehér éjszakának" nevezett jeges desszertet jelenleg 880 000 jenért (6380 dollárért), azaz több mint 2 millió forintért kínálják, így hivatalosan is ez lett a világ legdrágább fagylaltja a Guinness-rekordok könyve szerint – olvasható a CNN oldalán.

Íme a világ legdrágább fagyijaForrás: Facebook/The Filipino Times

A luxusfagylaltokat készítő japán cég, a Cellato dobta piacra a Byakuya nevet viselő fagylaltkülönlegességet, amely fehér szarvasgombát, szaké seprőt és parmezánt is tartalmaz. A díszítéshez ehető aranyforgácsot, reszelt parmezánt, illetve fehérszarvasgomba-olajat használnak.

"Több mint 1,5 évbe telt a fejlesztés, sok próbálkozással és hibával, mire elértük a kívánt ízvilágot" - mondta a cég képviselője. 

Hozzátette, küldetésük nem csupán egy ínycsiklandó desszert készítése, hanem egy olyan kulináris élvezet létrehozása, amely egyesíti az európai alapanyagokat és a hagyományos japán ételeket. A projekt irányításával a híres francia-japán fúziós konyhájáról ismert oszakai RiVi étterem főszakácsát, Tadyoshi Yamadát bízták meg. 

A kísérletezés másfél évbe teltForrás: Facebook/The Filipino Times

A Cellato aprólékos használati utasítást is mellékel a fagylalthoz. A tökéletes ízélmény érdekében azt javasolják, hogy fogyasztás előtt hagyjuk kissé megolvadni a fagyit. Jár hozzá egy speciális japán fémkanál is, ami, ha könnyen belecsúszik, akkor már kóstolhatjuk is a jeges különlegességet. Mint írják, a fagylalt szakéval vagy francia fehérborral párosítva a legfinomabb. A Cellato a jövőben diverzifikálni kívánja a szemet gyönyörködtető termékcsaládot, és pezsgőt és kaviárt is alkalmaznak majd az ízesítésnél. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek